Működési engedélyszám: BP-02/NEO/04598-4/2023. Eü szolgálati azonosító: 000141

REGE ÁPOLÁS LOGÓ-01

Gyógytorna

Az időskori gyógytorna egyszerű megoldás lehet annak érdekében, hogy a páciens visszanyerje életerejét, megőrizze önállóságát, és élvezze az aktív élet minden pillanatát. Tapasztalt szakemberrel a gyógytorna kaput nyit az öröm és az élettel teli napok felé. 

Az életerő megőrzése gyógytornával

Az egyik legfontosabb dolog, amit a gyógytornáról tudni érdemes, hogy ez nem egy küzdelemmel teli mozgásforma. Ellenkezőleg, ez egy kíméletes, mégis hatékony módja a testmozgásnak. Otthonunkban kiemelt figyelmet fordítunk a lakóink egészségére és jólétére, éppen ezért az idősek számára kialakított speciális programjaink egyik kiemelkedő terápiája a gyógytorna.

Egyéni kezelési terv

A gyógytornász funkcionális vizsgálatát követően egyéni kezelési tervet és terápiás célokat állít össze, amely során figyelembe veszi minden lakó aktuális mozgásszervi állapotát. Ez a személyre szabott megközelítés alapja annak, hogy minden lakónk ideális fejlődést érjen el a gyógytorna során. 

A gyógytorna pozitív hatásai

Egyre több kutatás bizonyítja, hogy a rendszeres gyógytorna nem csak a fizikai egészséget javítja, hanem az életerőt is növeli. A kismértékű, de kitartó mozgások serkentik az endorfin termelést, ami boldogsággal töltheti meg a pácienst, ezért ne lepődjön meg, ha egy idő után mosolyogva találja magát a gyakorlatok közepén.

Lelki feltöltődés gyógytornával

A finoman irányított mozgások és a lassabb tempó lehetőséget adnak a meditációra és a belső harmónia megteremtésére. Így nem csak a test, de a lélek is feltöltődik minden egyes mozdulatsort követően.

A gyógytorna segít megőrizni a mozgékonyságot

A kíméletes gyakorlatok nem csak az izomzatot célozzák meg, hanem az egész testet átmozgatják, fokozva ezzel a vérkeringést és javítva az ízületek mozgékonyságát. Olyan fontos területeket mozgatnak át, mint például a hát, a vállak, és az alsó végtagok, ezáltal segítve azokat az izomcsoportokat, amelyek a mindennapi mozgás során kiemelt szerepet játszanak.

A speciális gyakorlatoknak köszönhetően a vérkeringés élénkül, aminek köszönhetően a szervek és szövetek több oxigénhez jutnak. Ez nemcsak a testünk vitalitását növeli, hanem segíti az izmok regenerációját és az egész szervezet harmonikus működését.

A gyógytorna szerepe a fájdalomkezelésben

Az időskori gyógytorna amellett, hogy a mozgékonyság és erő növelésére irányul, hatékony eszközt nyújt a fájdalom csökkentésére és kezelésére is. Hozzáértő gyógytornászunk segít megtalálni a fájdalom forrását, és egyéni kezelési tervet állít össze annak érdekében, hogy csökkentse a fájdalmas területekre nehezedő terhelést.

A személyre szabott kezelési terv kialakítása során kiemelt odafigyelést kap a páciens egészségi állapota, az esetleges korábbi sérülések vagy problémák. Gyógytornászunk olyan terápiás megoldásokat választ, amelyek figyelembe veszik az egyéni igényeket, célokat, és azokat a mindennapi tevékenységeket is, amelyek fontosak az adott páciens életében.

Bízunk benne, hogy a gyógytorna egy olyan hatékony eszköz, aminek jótékony hatásai minden lakónk számára hozzájárul egy aktív, fájdalommentes és boldogabb élet kialakításához. 

Reméljük, hogy Önt is sikerült meggyőznünk arról, hogy érdemes belevágni az időskori gyógytornába. Szolgáltatásunk minden lakó számára elérhető, hiszen a Rege Residence lelkes és hozzáértő szakemberei elkötelezettek abban, hogy széleskörű terápiás megoldásokat nyújtsanak.

KAPCSOLAT

Impresszum
Adatvédelmi tájékoztató
Gyakran Ismételt Kérdések

Működési engedélyszám:
BP-02/NEO/04598-4/2023.
Eü szolgálati azonosító: 000141

Minden jog fenntartva © 2024
Rege⁺ Ápolás és Gondozás