Működési engedélyszám: BP-02/NEO/04598-4/2023. Eü szolgálati azonosító: 000141

REGE ÁPOLÁS LOGÓ-01

Demens ellátás

Van remény a demenciával küzdő hozzátartozóink számára!
Nem igaz, hogy nem képesek a teljes életre.

A demencia korunk egyik legégetőbb egészségügyi problémája.
Szívbemarkoló érzés látni egykoron aktív szüleink, nagyszüleink, idős hozzátartozóink hirtelen szellemi hanyatlását.

Az orvoslás ma már ott tart, hogy a leépülés folyamata határozottan lassítható. Szakszerű ellátással a megmaradt képességek szintje sokáig megmaradhat.

A demens betegek életszínvonalának legmagasabb kiszolgálása érdekében a jelenleg elérhető maximumot nyújtja intézményünk.

  • Kifejezetten demenciára specializálódott osztályt tartunk fent.
  • Állandó pszichiáter/neurológus felügyeletet biztosítunk
  • Demenciára specializálódott szakápolókkal erősítjük csapatunkat

A magas szintű orvosi ellátás mellett nagy figyelmet fordítunk a demens betegek megfelelő szórakoztatására is, hisz tudjuk jól ez is része a teljes életnek.Mindemellett a Rege Residence prémium hotel szolgáltatása veszi körbe betegeinket, hogy az Ön hozzátartozója azt kapja, amit igazán megérdemel: a lehető legjobbat.

Bővebben a demenciáról és szolgáltatásainkról:

A demencia egy olyan betegség, amely számos kognitív és érzelmi képességet érint. A demens személyeknek gyakran zavar alakulhat ki a memóriájukban, elveszítik realitásukat, megfelelő orientációjukat és nehézségeik lehetnek az egyszerű hétköznapi tevékenységek elvégzésében is. Ebben az állapotban az idősek fokozott figyelemre és segítségre szorulnak mind a testi, mind pedig az érzelmi szükségleteiket illetően. Ez számos kihívást jelent nem csak az érintett személy, de az őt gondozó családtagok és szakemberek számára is. A megfelelő gondoskodás és támogatás nélkül a demens állapotú személyek mindennapi élete és egészsége is veszélybe kerülhet.

Néhány potenciális veszély

Érzelmi és szociális problémák: Szorongás, depresszió és magányosság jelentkezhet, különösen, ha nincs elegendő érzelmi kapcsolat és törődés.

Fizikai állapot romlása: Ha nem biztosított számukra a megfelelő mozgás és fizioterápiás kezelés, a fizikai egészségük romolhat, ami járási nehézségekhez, izomgyengeséghez és rossz egyensúlyhoz vezethet. 

Kognitív készségek romlása: A megfelelő kezelések nélkül a kognitív hanyatlás felgyorsulhat. A mentális aktivitás, szociális interakciók és terápiás beavatkozások hiánya hozzájárulhat a szellemi funkciók romlásához.

Balesetveszély: Ha az otthon vagy az intézmény kialakítása, ahol a demens beteg tartózkodik, nem elég biztonságos, és hiányzik a rendszeres felügyelet, akkor nagyobb eséllyel fordulhatnak elő sérülések és balesetek.

Speciális terápiák

Olyan speciális terápiákat alkalmazunk, melyek hozzájárulnak a demens gondozás további támogatásához. Ezek a terápiák nem csupán az érintett személyek kognitív és fizikai funkcióinak javítására összpontosítanak, hanem az érzelmi kifejezőképesség, szociális interakció és életminőség széles spektrumát célozzák meg, szakemberek felügyelete mellett. 

Csoportos foglalkozások

A demens állapotú idősek ellátásában egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az egyéni terápiák és csoportfoglalkozások. Ezek a tevékenységek segítik az érintetteket az emlékek megőrzésében, az érzelmi kifejezőképesség fejlesztésében, valamint az életminőség javításában. A szakszerű ellátásnak ezen területei hozzájárulnak, hogy a betegek mindennapjai pozitív élményekkel gazdagodjanak.

Memóriatréning

Célja, hogy támogassa és javítsa a memóriafunkciókat, például kártyajátékok vagy más memóriajátékok segítségével. Az ilyen típusú tevékenységek rendszeres gyakorlása segíthet fenntartani és javítani a kognitív funkciókat, beleértve a memóriát, emlékezőképességet, a figyelmet és a gondolkodást. Stimulálják az agyat, hozzájárulva az idegsejtek közötti kapcsolatok erősítéséhez.

Zeneterápia

A zene és zeneterápia rengeteg pozitív hatással támogatja a demens betegek állapotát. A zenei tevékenységek, éneklés és hangszerek játéka segíthet az emlékek felidézésében, az érzelmi állapot stabilizálásában és a stressz csökkentésében. Akár csoportos formában is alkalmazhatjuk, ezzel elősegítve a lakók közti szociális interakciót és közösségépítést, mely szintén pozitív hatással lehet a résztvevők állapotának javulására. 

Művészetterápia

A művészetterápia olyan kreatív tevékenységeket takar, mint festés, rajzolás vagy kézműves tevékenységek. Ez a terápiás megközelítés segít az érzelmek kifejezésében, különösen azoknak, akik nehézségekbe ütköznek verbálisan kifejezni érzéseiket vagy gondolataikat. Hozzájárul a stressz és feszültség csökkentéséhez is, az érzelmek feldolgozásában és a lelki megnyugvásban is segít. 

Fizioterápia és mozgásterápia

A fizioterápia és mozgásterápia olyan terápiás formák, melyeket szakember irányítása mellett alkalmazunk, az érintettek fizikai aktivitásának ösztönzése és fizikai egészségük támogatása érdekében. Ezek a terápiás módszerek kiemelt figyelmet fordítanak az izomzat megtartására, a koordináció és egyensúly fejlesztésére, azáltal, hogy személyre szabott gyakorlatokat és mozgásprogramokat alkalmazunk. 

Kiemelkedő jelentőségű, hogy a demens betegek ellátását és kezelését magasan képzett szakemberek vegyék át, ideértve orvosokat, nővéreket, pszichológusokat, terapeutákat és más speciális szakértőket. Az időben elkezdett és szakszerű kezelés lényegesen hozzájárulhat a demens állapot lassításához, ezzel javítva az érintettek életminőségét és azokat az esélyeket, hogy a mindennapi tevékenységeikben minél tovább aktívak maradhassanak.

A betegség megértése, az egyéni szükségletek figyelembevétele, valamint az együttműködés a családdal és a szakemberekkel kulcsfontosságú a sikeres gondozásban. Célunk, hogy az érintettek méltóságukat megőrizve, a lehető legteljesebb életet élhessék, és ehhez számukra biztonságos környezetet teremtsünk.

Amennyiben Önnek is van olyan családtagja, aki demens ellátásra szorul, kérjük, ne féljen segítséget kérni. A demens gondozásban való megfelelő támogatás és ellátás nem csupán az érintett személy, hanem az egész család számára kiemelten fontos. Szakembereink rendelkezésére állnak, hogy segítsenek megérteni a demencia kihívásait, és együttműködjenek az egész családdal a megfelelő gondozás kialakításában.

KAPCSOLAT

Impresszum
Adatvédelmi tájékoztató
Gyakran Ismételt Kérdések

Működési engedélyszám:
BP-02/NEO/04598-4/2023.
Eü szolgálati azonosító: 000141

Minden jog fenntartva © 2024
Rege⁺ Ápolás és Gondozás