Működési engedélyszám: BP-02/NEO/04598-4/2023. Eü szolgálati azonosító: 000141

Interjú az ápolási igazgatóval

A következő interjúban megismerheti otthonunk ápolási igazgatóját, Pióker Krisztinát, aki mesél nekünk szakmai múltjáról és eddigi tapasztalatairól. Betekintést enged a Rege Ápolás és Gondozás szolgáltatásaiba valamint beszélgetünk azokról az örömökről és kihívásokról, amelyekkel nap mint nap szembesül.

Ismerje meg Krisztinát, a Rege Ápolás és Gondozás ápolási igazgatóját.

„Pióker Krisztinának hívnak, intézményünk ápolási igazgatója vagyok már a megnyitásunk óta. 1987 augusztus óta vagyok a szakmában. Műtösnő az eredeti szakmám, emellett dolgoztam a baleseti sebészeten, az intenzív osztályon aneszteziológusként, a kardiológián ápolási igazgatóként, és többéves tapasztalattal rendelkezem főnövérként. Mindig is a törődés és a betegek kiszolgálása volt a legfőbb célom, hiszen az egészségügyi szakmában eltöltött éveim alatt láttam, milyen fontos szerepe van az emberi kapcsolatoknak és az emberközpontú ápolásnak. Az elmúlt évtizedek során a gyógyítás és gondoskodás iránti szenvedélyem sosem hagyott alább, és minden egyes nap arra inspirál, hogy egy empatikus, támogató csapatot biztosítsak az otthonunk lakóinak.”

Krisztina azt is elárulta nekünk, hogy miért választotta ezt a pályát és miért szeret itt dolgozni

„Pici gyerekkorom óta erre a pályára készültem megingás nélkül, ezért mindig is szerettem magamhoz közel érezni az egészségügyet. Amikor a Rege Ápolás és Gondozást megtaláltam, úgy éreztem, ez az a hely, ahol ötvöződik az idősellátás az ápolással, ahol valóban ki tudok teljesedni. Azt kell mondjam, ennél jobb érzés nincs, mikor egy embertársunkon tudunk segíteni.”

Krisztinának már volt személyes érintettsége, édesapja súlyos állapotba került.

„Édesapám infarktussal feküdt nálunk amikor az intenzív osztályon dolgoztam. Szerencse, hogy ott dolgoztam, azért élte túl az infarktust, mert időben észrevettük a jeleket, mivel teljesen A típusos tünetei voltak, így a szakmai tapasztalatom segített felismerni, hogy gyors segítségre van szükség. Sajnos azóta el is veszítettük őt tüdőrákból kifolyólag, ezért a hospice ellátást is meg kellett tapasztalnom testközelből, de örülök, hogy a szakmámból adódóan magasabb szinten tudtam segíteni neki és meg tudtam könnyíteni az utolsó pillanatait.”

Beszélgettünk a Rege Ápolás és Gondozásban dolgozó szakemberekről.

„Szakértő kollégákkal dolgozik, így vannak szakápolók és szociális gondozók is, és a kettő szépen elkülönül egymástól. A szakápolási ellátás esetében mindent el tudnak látni a kollégák (és jómagam is), ami csak és kizárólag ápolási feladat: infúzió, gyógyszeres kezelés, gyógyszerosztás és szakápolást igénylő betegek ellátása, hospice szolgáltatások. A szociális gondozók pedig azok, akik segítik a munkánkat és gondoskodnak a betegekről. A két munkatípus között van átfedés, nem különül el teljesen, maximálisan együtt tudunk dolgozni és számítani tudunk egymásra, remek az együttműködés, nagyon jó kis csapatot sikerült összeállítani.”

Krisztina bemutatta nekünk, hogy mivel nyújt többet a Rege Ápolás és Gondozás

„Bárki, aki bekerül az otthonunkba, bármilyen ellátási formában, biztonságban, a legjobb kezekben tudhatja magát. Az intézmény is kiemelkedő, messzemenőkig túlmegy az egészségügyi, kórházi ellátáson. Szállodai szintű kényelem, kulturált környezet, modern, jól felszerelt, szép szobákkal, gyönyörű kilátással, jó levegővel. 0-24 órában tudjuk biztosítani az ellátást professzionális szinten.”

Krisztina arról is mesélt nekünk, hogy rengeteg pozitív visszajelzés éri a munkája során.

„A lakóktól folyamatosan kapjuk a pozitív visszajelzéseket. Azoktól is, akik nem szorulnak ápolói/gondozói ellátásra, mert önellátóak, tőlük is rendszeresen érkezik visszajelzés, hogy mekkora biztonságot jelent számukra az otthon. Annak dacára, hogy nincsenek rászorulva az egészségügyi ellátásra, mégis egy biztos hátteret biztosítunk nekik. Ha bármi történik, akkor ott vagyunk helyben, tudnak tőlünk kérdezni, legyen ez gyógyszerszedéssel kapcsolatos kérdés vagy, hogy felfázás esetén mit tegyenek.

Volt egy daganatos betegünk, egy végstádiumban lévő idős úriember, akinek nagyon megkönnyítettük az utolsó pillanatait. A félelem ebben a helyzetben teljesen természetes, amit az állandó, törődő jelenlétünkkel igyekszünk enyhíteni, hisz ez a dolgunk. Az ilyen nehéz helyzetbe került betegek számára hatalmas segítség, hogy minden apró kérdésükkel és kérésükkel hozzánk fordulhatnak. Ha a beteg rosszabbul érzi magát, akkor tudja, hogy mi ott vagyunk és számíthat ránk, bármikor tudunk neki segíteni, és ez egy borzasztóan jó érzés. Mindig feltölt az a hála, amit ilyenkor kapunk. Nemcsak a betegek, a hozzátartozók is hálásak, mert óriási megnyugvást jelent nekik, hogy mi ott vagyunk a szeretteikkel és biztonságban tudhatják őket.”

Ön szerint mivel nyújt többet a Rege Ápolás és Gondozás más hasonló szolgáltatókhoz viszonyítva?

„A szakmai részt emelném ki, amit rendkívül magas színvonalon tudunk biztosítani. Az egészségügyi ellátást, legyen az hospice vagy magas ápolási igényű betegek ellátása, a lehető legmegbízhatóbb csapattal vállaljuk. Vannak orvosaink, akikkel szorosan együttműködve dolgozunk, így magas szintű betegápolást garantáltunk.

Nagyon exkluzív, jól felszerelt, környezetben, megbízható, biztonságos helyet tudunk nyújtani, de akár a saját otthonukban is ellátjuk az arra rászorulókat.”

Részletesen beszélgettünk az otthon ápolásról is.

„Az otthon ápolás a páciens saját otthonában történik, így az intézeten túlmenően is ellátjuk a betegeket. Ez egy extra szolgáltatás, nem kell az otthonba beköltöznie, kimegyünk házhoz és ugyanazt az ellátást biztosítjuk, teljes felszereléssel, szakápolókkal, gondozókkal, egyéni szükségleteknek megfelelően. Az otthon ápolás a házi orvossal szoros kontaktban történik, így tudjuk a betegség hátterét, tudjuk milyen állapotban van az adott személy, mi az, amit lehet, mire kell nagyobb figyelmet fordítani. Ha tisztában vagyunk azzal, hogy milyen ellátásra van szükség, annak megfelelően tudunk kollégát küldeni. Ha infúzióra van szükség, akkor szakképzett ápolót küldünk, de azt is meg tudjuk oldani, ha csak etetés, itatásra van szükség. Előfordul, hogy csak egy is felügyeletre szorul a fekvőbeteg vagy az idős személy, mert a hozzátartozó otthon van vele, csak dolga akad, el kell mennie otthonról, tehát akár egészen rövidtávú, 1 órás gondozás/ápolás is megoldható. Ezzel biztonságot nyújtunk a hozzátartozóknak és a betegnek is.”

A Rege Ápolás és Gondozás nővérei olyan elkötelezett szakemberek, akik nem csupán megbízható munkájukkal és szakértelmükkel járulnak hozzá az intézmény mindennapjainak zavartalan működéséhez, hanem a betegek életminőségének javítására irányuló alázatos elkötelezettségükkel is kitűnnek. Ebben a felelősségteljes szerepben nővéreink a fizikai gondozás mellett, támogatásukkal és empatikus hozzáállásukkal is hozzájárulnak a betegek jólétéhez. Köszönjük ezt az áldozatos munkát!

Impresszum
Adatvédelmi tájékoztató
Gyakran Ismételt Kérdések

Működési engedélyszám:
BP-02/NEO/04598-4/2023.
Eü szolgálati azonosító: 000141

Minden jog fenntartva © 2024
Rege⁺ Ápolás és Gondozás